Echte Liefde

Echte Liefde : Wat is het en hoe herken je het?

Iedereen heeft zijn eigen definitie van liefde en wat echte liefde is. Voor sommigen van ons is deze liefde de indruk van de relaties die we hebben gezien of meegemaakt toen we opgroeiden. Voor anderen wordt liefde weerspiegeld in de manier waarop het in films of tv-programma's wordt geportretteerd. Begrijpen hoe echte liefde voelt en wat echte liefde is, kan je helpen de persoon te vinden die je betere helft en je partner zal worden.

In dit artikel delen we kenmerken en tekenen van een gezonde en ware liefde. Als je denkt dat liefde gaat over voor altijd gelukkig zijn, en dat zodra je de juiste persoon vindt alles gemakkelijker zal worden, dan zullen deze tips van grote hulp zijn.

wat is echte liefde

Wat is echte liefde ?

Echte liefde is een intens gevoel van emoties dat ontstaat door de vereniging van twee verliefde mensen. Echte liefde is geen sprookje waarin alles rozengeur en maneschijn is. Er zullen altijd ups en downs zijn. In deze liefde verplicht je je oprecht te zijn tegenover je wederhelft en elkaar lief te hebben in voor- en tegenspoed.

Hier zijn de 10 kenmerken om echte liefde te herkennen

1. Liefde is een actie, niet alleen een gevoel.

We houden van intense emoties, vooral als ze aangenaam zijn. Als we verliefd zijn, willen we dat dat gevoel eeuwig duurt. Maar in werkelijkheid verdwijnt dit gevoel van absoluut welzijn na enige tijd. Deze fase van opwinding vervaagt geleidelijk en dit is waar de acties die moeten worden ondernomen om de liefde te behouden om de hoek komen kijken. Omgekeerd moeten de inspanningen in het koppel van beide partners komen, ook al is dat niet altijd in gelijke mate. Daden zijn soms veelzeggender dan woorden.

liefde is een actie

 2. Liefde hoort onvoorwaardelijk te zijn.

Er wordt verwacht dat de liefde onvoorwaardelijk is om zo eerlijk mogelijk te zijn. Met dit woord wordt bedoeld dat er geen verwachtingen en voorwaarden aan de liefde verbonden zijn. Deze manier van liefhebben is heel moeilijk te bereiken, maar echte liefde is liefhebben zonder voorwaarden en proberen de ander ten goede te laten evolueren.

We zijn allemaal verschillend. En om oprecht lief te hebben, is het belangrijk de verschillen te begrijpen en te aanvaarden. In deze ware liefde verplicht je jezelf om van je partner te houden om zijn of haar kwaliteiten en om zijn of haar fouten. De verschillen zijn dan de charme van de relatie en je groeit naar elkaar toe.

3. Liefde vereist aandacht.

Liefhebben is aandacht geven maar ook ontvangen. Liefde gaat over samen zijn en samen voelen. Als je verliefd bent, is het belangrijk je partner te blijven verrassen en hem of haar belang te geven in het leven. Echte liefde gaat over geven zonder te verwachten te ontvangen. En deze passie voor liefde, het geven gebeurt op natuurlijke wijze zonder dat je je verplicht hoeft te voelen om het gebaar van delen te maken.

LIEFDE VEREIST AANDACHT

4. Liefde is het meest intense gevoel dat je een goed gevoel geeft.

Het is wetenschappelijk bewezen dat emoties als liefde en angst op zeer hoge frequenties trillen. Andere emoties zoals jaloezie en haat trillen op lage frequenties. Wanneer je onvoorwaardelijk van je wederhelft houdt, bestaat angst niet meer en is het gevoel van welzijn totaal.

In deze ware liefde worden de emoties die je voelt vertienvoudigd en leef je in vrede als koppel. Dit is het gevoel waarnaar je op zoek zou moeten zijn en niet om simpelweg een relatie aan te gaan om een emotioneel gat te vullen.

 5. Liefde gaat over loyaliteit, vertrouwen en empathie.

Wanneer je een serieuze relatie aangaat met je partner, ben je het aan jezelf verplicht om loyaal te zijn aan beide kanten. Hieruit vloeit vertrouwen en empathie voort. Om het met je partner eens te zijn, is vertrouwen een van de hoogste waarden die in acht moeten worden genomen. Echte liefde betekent ook dat je nadrukkelijk naar elkaar toe bent. Je viert momenten van succes, maar bent ook ondersteunend bij slecht nieuws.

liefde is empathie

6. Liefde is weten hoe het uit te drukken en te ontvangen

Iedereen heeft zijn eigen manier om lief te hebben en zich geliefd te voelen. De manier waarop we liefde ervaren verschilt van persoon tot persoon. Er zijn vijf talen van liefde: woorden, dienstbetoon, samen tijd doorbrengen, aanraking en geschenken. Een geschenk dat koppels elkaar graag geven om hun liefde te tonen is een koppel armband die door twee personen wordt gedragen. Het is belangrijk om de liefdestaal van je partner te kennen, zodat je hem of haar het gevoel kunt geven dat hij of zij belangrijk voor je is en zich speciaal voelt in jullie relatie. Bijvoorbeeld: als je wederhelft van cadeautjes houdt, kun je een koppelarmband geven waarmee je je partner aangenaam verrast!

koppel armbanden

7. Liefde is begrip.

In ware liefde is begrip nodig om het paar vooruit te helpen. Ware liefde gaat niet over een perfecte relatie, noch over perfect zijn voor elkaar. Liefde zal leiden tot meningsverschillen en begrip voor elkaar is heel belangrijk om conflicten in het paar op te lossen. Duidelijke communicatie en zorgvuldig luisteren zijn de sleutels tot het beste begrip. Soms zullen excuses nodig zijn om verder te gaan. Vergeving is een teken van liefde en laat zien dat je je partner waardeert.

8. Er is geen plaats voor jaloezie in de liefde.

Bezitterigheid en jaloezie horen niet thuis in een echte relatie. Wanneer je de ware liefde hebt gevonden, heb je vaak het gevoel dat je met je partner over alles kunt praten. Je kunt je diepste dromen, je moeilijkste herinneringen en je grootste angsten aan je partner toevertrouwen.

liefde is geen jaloezie

9. Liefde is samen plannen maken voor de toekomst.

Een liefdesrelatie is gebouwd op het verleden, de momenten die je vandaag beleeft, maar ook op de toekomstige gebeurtenissen die komen gaan. In een echte liefde is het projecteren in de toekomst eenvoudig en draagt iedereen eraan bij. Als een van de twee zich daartegen verzet, is dat al een teken dat er een probleem is in het koppel. Het is essentieel om samen een toekomst te zien om vooruit te komen en te bouwen aan de dagen die voor ons liggen.

10. Liefde betekent afscheid nemen.

Aangezien liefde geen bezit betekent, is weten hoe je afscheid neemt van degene van wie je houdt ook liefde. De ander laten gaan naar een beter leven is een bewijs van liefde dat je hem/haar alleen het beste toewenst. Als de vlam in jullie relatie is gedoofd, is het soms beter om afscheid te nemen, zodat jullie elk in vrede kunnen vertrekken. Echte liefde zijn twee mensen die bij elkaar willen blijven. Het is geen eenzijdige relatie die een stel na verloop van tijd bij elkaar houdt.

LIEFDE BETEKENT AFSCHEID NEMEN

Echte liefde verdwijnt niet. Als jullie liefde bedoeld is om te blijven bestaan, zal jullie ware liefde oneindig blijven bestaan en groeien. 

Hoe weet je dat het geen echte liefde is?

Sommige mensen verwarren ware liefde met gedragingen die meer lijken op emotionele afhankelijkheid, een laag zelfbeeld en alles proberen te doen om anderen te behagen. Ware liefde wil je niet beheersen. Iemand die van je houdt zal willen dat je uniek bent en zal geen dingen eisen die oneerlijk zijn of verwachten dat je toegeeft aan compromissen.

Ware liefde eist geen onrealistische verwachtingen van je. Een partner die echt van je houdt zal je accepteren zoals je bent en zal er nooit aan denken je te bedreigen om zijn zin te krijgen. Je partner moet je niet dwingen om dingen te doen waardoor je je ongemakkelijk voelt.

geen echte liefde

Ten slotte zal iemand die echt van je houdt zich aan je binden. Hij zal er alles aan doen om een sterke en onverwoestbare vertrouwensband te creëren. Deze persoon die van je houdt zal je gekozen hebben om de persoon die je bent en zal je niet vergelijken met anderen. Zo zal hij je in de relatie als jezelf laten voelen en zal authenticiteit de boventoon voeren in het koppel.

Hoe vind je de echte liefde?

Het vinden van ware liefde kan een moeilijke zoektocht zijn. Maar door deze 10 kenmerken te volgen die ware liefde beschrijven zul je beter kunnen begrijpen waar je heen moet om je soulmate te vinden. Het is belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn over wat je te bieden hebt en wat je van je toekomstige partner wilt ontvangen.

Het is noodzakelijk jezelf bloot te stellen aan anderen om zichtbaar te zijn voor anderen en sociale interactie te creëren. De truc is om naar plaatsen te gaan die jou symboliseren en jouw waarden benadrukken. Als je graag leest, ga dan bijvoorbeeld één keer per week naar de bibliotheek.

Ten slotte, als je iemand ontmoet, neem dan de tijd om hem te leren kennen om een eerlijke mening te vormen over wie hij is. Houd rekening met de 10 bovenstaande tips en neem de tijd om na te denken over hoe je je voelt over jezelf!

HOE VIND JE DE ECHTE LIEFDE

Onze conclusie over echte liefde

Liefde is het mooiste gevoel dat we in ons leven kunnen ervaren. We hechten er veel waarde aan om geliefd te zijn en terug te houden. Ware liefde is ook een keuze die je moet maken. Het is iets wat je besluit om actief te doen en je ervoor in te zetten. Wanneer je van iemand houdt, moet je tijd en aandacht investeren om het beste in die persoon naar boven te halen. Via dit artikel hopen we je wat antwoorden te hebben gegeven. Liefde is iets geweldigs om te ervaren, laat je gevoelens je leiden naar een warmer leven!


Artikelen die u kunnen interesseren